Wonderkind met link naar Zuid-Afrika een YouTube-sensatie

amirasfamilie

Amira Willighagen (links), met haar moeder Frieda, vader Gerrit en broer Fincent bij Vergelegen (foto: Tracey Adams)

Toen Amira Willighagen afgelopen donderdag arriveerde op het Vergelegen wijnlandgoed, zou men zich gemakkelijk kunnen vergissen door aan te nemen dat ze gewoon een willekeurig kind is dat op vakantie is samen met haar familie. Weinigen in Zuid-Afrika konden weten dat één van ‘s werelds jongste ster-zangeressen in  Kaapstad was gearriveerd.

De video’s van de 9-jarige zijn meer dan 15 miljoen maal bekeken op YouTube nadat ze optrad in Holland’s Got Talent. En veel van deze kijkers leerden over haar African Connection -haar moeder komt uit Zuid-Afrika- en dat zij deels in de stad is om de banden met haar Afrikaanse geschiedenis aan te halen.

Vrijdag- en zaterdagavond is Amira één van de artiesten op de Starlight Classics Concerts bij Vergelegen, Sommerset West.

amiracapetown1

Amira Willighagen

Amira’s carrière als zangeres begon toen ze zichzelf leerde zingen door naar YouTube-video’s te kijken.

Haar moeder, Frieda Willighagen, is geboren in Zuid-Afrika en vehuisde in 1995 naar Nederland; Haar oma, Elsa Brand, bleef in Potchefstroom wonen totdat ze in november 2013 overleed.

Toen Amira zeven was, kwam ze tijdens een bezoek aan haar oma in het township Ikageng. Wat ze daar zag heeft haar echt bewogen, omdat ze bedacht dat de kinderen daar in haar opinie ‘niks te doen, nergens om te spelen’ hadden. Amira besloot dat ze, zou ze ooit de mogelijkheid krijgen, geld aan het Ikageng township zou willen doneren ten behoeve van de kinderen daar.

Amia zal nu 50 procent van de opbrengst van haar concerten in Zuid-Afrika doneren om de speelplaats uit haar dromen te kunnen realiseren voor de kinderen van Ikageng.

Donderdag nam Amira deel aan de repetities. Een speels kind dat vrolijk zingt, Nederlands spreekt met af en toe een hint naar Afrikaans. Zij en de andere artiesten worden begeleid door een 60-koppig orkest onder de creatieve leiding van de Zuid-Afrikaanse top-dirigent Richard Cock.

(artikel door Murray Williams/Cape Times, vertaald door AmiraFans)

Share
Bladwijzer maken Permalink.

3 reacties

 1. Ik vind dat amira goed kan zingen

 2. Beste Amira en familie,
  Ik vind deze grote gift: een speeltuin voor deze zeer behoevende kinderen, een heldendaad.
  Amira heeft niet alleen een gouden keel maar ook een gouden hart!

  Bovendien ben ik zeer benieuw hoe jouw optreden is gegaan. Ik ben er wel heel zeker van dat je er weer een fantastisch zangfeest van hebt gemaakt met hopelijk weer een leuke grap (hondje)
  Je hebt mij in ieder geval weer een stukje feest en vooral weer verwachtingen in mijn leven gegeven.
  Onder andere denk ik dat je broer Fincent ook talent onder zijn leden heeft.
  Zijn stem, die ik met een paar woorden die hij op tv heeft gezegt, denk ik dat hij bealve ook later een goede violist zal worden, ook die jubelende klanken in zijn stem heeft zitten als hij praat, die je ook bij Amira kan horen.
  Haar stembanden jubelen als zij alleen al praat.
  Dat Amira’s toekomst een groot succes kan worden is voor de hele wereld wel duidelijk.
  Maar ook voor Fincent ben ik dus ook naar zijn toekomst benieuwd.

  Ik gun jullie, incluis de Famillie heel veel succes.
  Als ik ooit een keer naar een optreden mag komen dan zal ik dat graag eens doen. Echter, ik zit wel in een rolstoel dus laat weten als er een mogelijkheid daarvoor is.

  Heel veel groeten en heel veel succes met de wereld vrolijker te maken want dat is hard nodig.

  Met vriendelijke groeten,
  Jos Koenders

  • Prachtige stem. Een verborgen goudklompje dat ontdekt is. Ontroerend mooi, een stem die je in moeilijke momenten van je leven echt kan doen opfleuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *