Ster schijnt voor speelplaats in township

amiradreams

DROOM: Amira Willighagen (foto: Cape Times)

Amira Willighagen, de 9-jarige winnares van Holland’s Got Talent, droomde ervan om een speelplaats te bouwen voor de kinderen van het Ikageng township in Potchefstroom, maar had hier nooit de mogelijkheden voor… tot nu toe.

De jonge zangeres kondigde aan dat ze 50 procent van de opbrengsten van haar eerste internationale optredens tijdens de Starlight Concerts in Vergelegen zal gebruiken om de speelplaats van haar dromen aan te leggen.

“Het is iets dat ze de rest van haar leven kan doen. Ze weet nog niet hoe haar carrière zal lopen, maar nu ze nog jong is leert ze al dat het fijn is om iets voor jezelf te hebben, maar ook om aan andere kinderen te geven.” aldus Amira’s moeder Frieda Willighagen, die zelf  uit Zuid-Afrika afkomstig is.

Moeder Willighagen herinnert zich nog hoe ze haar dochter op 7-jarige leeftijd meenam naar Ikageng en hoe geschokt Amira was toen ze ontdekte dat de kinderen daar nergens een plek hadden om te spelen.

Ëén van de dingen die Amira zei na het winnen van Holland’s Got Talent was, dat ze wilde dat er meteen gebouwd zou gaan worden. “Ze wilde het écht gaan doen. Ze dacht dat het teveel geld zou kosten. Ik zei haar ook dat het niet snel zou gaan en dat het meerdere jaren zou duren.”

Het ziet ernaar uit dat de bouw nu veel sneller zal beginnen omdat een speelgoedfabrikant, Jolly Jungle Gym, nu al van Famous Concerts de opdracht heeft gekregen speeltoestellen in Ikageng te plaatsten, zodat Amira al kan zien hoe haar dromen worden gerealiseerd, nog voordat ze weer vertrekt naar Nederland.

(artikel door Zolan Kanno-Youngs/Cape Times, vertaald door AmiraFans)

Share
Bladwijzer maken Permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *