Nederlands jongste operazangeres en Engelands bekendste tenor zorgen voor primeur

Nederlands jongste operazangeres, de 10-jarige Amira Willighagen uit Nijmegen die vorig jaar op 9-jarige leeftijd Holland’s Got Talent won en inmiddels in de VS, Latijns-Amerika, Zuid-Afrika en diverse Europese landen optrad, straalt op 19 november in een uniek benefietconcert in Lelystad.

Dit doet zij samen met Paul Potts, die zich na het winnen van Brittain’s Got Talent in 2007 ontpopte van telefoonverkoper tot wereldberoemd tenor en momenteel door Azië, Groot Brittannië en Ierland tourt voor de promotie van zijn nieuwe album “Home”.

Voor Nederland is de samenwerking in Lelystad tussen Amira en Paul een absolute primeur. In Zuid-Afrika traden ze deze zomer als “Paul Potts and Friends” al op in Durban en Johannesburg, samen met James Bhemgee, die in 2010 South Africa’s Got Talent won.

Amira: “Ik ben zó blij dat Paul Potts naar Nederland komt en dat we samen gaan zingen! Ik wilde hem al eens vragen wanneer we weer samen konden optreden, maar dat gebeurt nu dus al heel snel.”

Dit unieke benefietconcert wordt georganiseerd door Stichting Scoutingdroom JFK René Koenders uit Lelystad, een stichting die zich al jaren inzet voor het behoud van activiteiten en spelmogelijkheden voor kinderen. Ook Amira zet zich op haar jonge leeftijd al in voor het geluk van andere kinderen. Ze opende in maart in het township Ikageng (vlakbij Potchefstroom in Zuid-Afrika) al een speeltuin die mede door haarzelf is gefinancierd. De jonge zangeres zegt hierover: “God heeft mij dit talent gegeven. Ik wil daar iets mee doen en probeer andere mensen en kinderen gelukkig te maken met mijn stem.”

Met het benefietconcert in het Agora-theater in Lelystad en de oprichting van Amira’s eigen stichting wordt een vervolg gegeven aan het liefdadigheidsproject van de jonge zangeres.

Share
Bladwijzer maken Permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *