Holland’s Got Talent

Holland’s Got Talent  is een TV-show die in Nederland bij RTL te zien is. Artiesten laten met de meest uiteenlopende acts hun talent zien, om zo te strijden en uiteindelijk de finale te winnen. In seizoen 2013 doet de dan 9-jarige Amira mee aan de audities voor het programma, welke onder andere worden gehouden in Zwolle. Zie hieronder Amira’s spetterende auditie, waarin ze de aria O Mio Babbino Caro uit Puccini’s opera Gianni Schicchi zingt en waarmee ze direct een Golden Ticket verdiende en een plaats veiligstelde in de halve finale.

Amira (9) verbijstert iedereen met opera - HOLLAND'S GOT TALENT

Na deze auditie breekt een ware Amira-gekte uit, zowel in Nederland als internationaal.  Bovenstaand optreden was te zien in de TV-uitzending van 26 oktober 2013 en is in nauwelijks 6 weken tijd meer dan 20 miljoen keer bekeken via YouTube. De verwachtingen van Amira’s optreden in de halve finale van Holland’s Got Talent zijn dan ook hoog.

Op 21 december 2013, een paar dagen voor Kerstmis, is het in de voorlaatste aflevering van Holland’s Got Talent eindelijk de beurt aan Amira om wederom op te treden. Het is erg spannend, omdat zij tot 2 dagen vóór het optreden te kampen heeft met stemproblemen als gevolg van een hardnekkige verkoudheid. Tijdens de halve finale brengt Amira het prachtige Ave Maria van Johann Sebastian Bach & Charles Gounod ten gehore.

Jonge Amira ontroert opnieuw - HOLLAND'S GOT TALENT Halve finale

Na dit prachtige optreden gaat Amira -geheel volgens verwachting van de inmiddels vele fans- als één van de twee winnaars van de avond door naar de finale, welke op 28 december plaatsvindt.

Tijdens de finale van Holland’s Got Talent strijden de inmiddels 8 finalisten om de overwinning. Er wordt gestreden tussen echt getalenteerde dans- en zang-acts. Er is dus behoorlijke concurrentie maar Amira houdt het hoofd koel en treedt die avond op met de aria Nessun Dorma uit Pucchini’s opera Turandot, hetgeen door menigeen wel wordt gezien als één van de moeilijkste aria’s.

Finale: Amira - HOLLAND'S GOT TALENT

Met dit geweldige optreden -en meer dan 50% van de door TV-kijkers uitgebrachte stemmen- wint Amira Willighagen op 9-jarige leeftijd Holland’s Got Talent 2013.

Share

Reacties zijn gesloten.