De oktober concerten.

Qua concerten is Oktober een zeer drukke maand voor Amira geweest. Hier zijn enkele hoogtepunten!

Op 23 oktober traden Amira en Corlea Botha op in het Nelson Mandela University South Campus Auditorium in Port Elizabeth.

Het concert was getiteld Two Sopranos in Concert en georganiseerd door The Music Society of Port Elizabeth. De twee dames werden vergezeld door het Nelson Mandela University Choir.

Een ooggetuigenverslag, van Robert Zahn:

Wat een ongelooflijke avond!
Tine en ik woonden het grote finaleconcert bij in de 2019-serie van de ‘Music Society of Port Elizabeth’ op NMU.
Het indrukwekkende universitaire koor introduceerde twee sopranen, namelijk Amira Willighagen en Corlea Botha.
Amira Willighagen, 15, won ‘Holland’s Got Talent’ in 2013 op 9-jarige leeftijd. Ze is naar Zuid-Afrika verhuisd en is absoluut sensationeel.

Wat ik echt het meest bewonder aan deze jonge dame, is dat ze donaties doet aan “Stichting Gelukskinders” en ervoor zorgt dat in Zuid-Afrika speeltuinen voor de minderbedeelden worden gebouwd. Haar stem was krachtig en repertoire breed. Het overvolle theater was betoverd door haar magische stem.
Corlea Botha is bekend en behoeft geen introductie. Haar betrokkenheid bij ‘Classics is Groot’ zal bij de meeste mensen bekend zijn en ze heeft zoveel CHUTZPAH (charisma), dat ze ons in tranen van lachen had tussen haar krachtige stukken door.
Corlea was verkouden en verontschuldigde zich voor het feit dat zij niet altijd de hoge tonen kon raken. Ik zou het niet eens hebben gemerkt als ze ons niet had geïnformeerd.
De kers op de taart was toen Amira en Corlea het duet ‘Time to Say Goodbye’ zongen. Corlea wist niet zeker of ze het zou kunnen zingen, gezien haar stembeperkingen en ze hadden geen tijd gehad om het samen te oefenen. Ze vroeg of ze het konden proberen. Nou, mijn woord !!! Ik denk niet dat er een droge ogen in het publiek waren. Staande ovatie!”
De volledige lijst met nummers die Amira die avond heeft uitgevoerd: How Great Thou Art, O mio babbino caro, Nessun Dorma, Gabriella’s Song, Nella Fantasia, Sound of Music, I Dreamed a Dream, With All My Heart en het duet met Corlea Botha – Time To Say Goodbye.
Die avond droeg Amira twee jurken die door fans waren gekocht voor haar 15e verjaardag! Beiden ontworpen en gemaakt door BeDazzled.

Op 12 oktober trad Amira op in de bloemrijke Agapekerk in Potchefstroom. Het concert was ter gelegenheid van het 100-jarig jubileum van de kerk. Haar leden, evenals de lokale gemeenschap, hebben hard gewerkt om er een vreugdevol evenement van te maken. Op het podium werd Amira vergezeld door een jonge en zeer getalenteerde sopraan Funeka Bokwana. Ze zongen prachtige duetten en solo’s. Amira over Funeka, “ik heb echt genoten van haar zingen omdat ik van haar stem hou, dus jullie zullen waarschijnlijk in de toekomst nog veel meer van mij en Funeka zien!”

Op 5 oktober traden Amira en Jannie Moolman samen op in Bloemfontein tijdens een evenement genaamd Classical Festival georganiseerd door de Brandfort Church. Amira en haar familie werden daar hartelijk ontvangen. Ze genoten van het lokale landschap en de gastvrijheid, evenals van hun bezoek aan een wildpark.
Hier zijn enkele fragmenten uit een lokaal krantenartikel:
Amira en Jannie Moolman hebben het dak in Bloemfontein opgetild. Ze deelden het podium met Jan Elsenaar, een bekende orgelbouwer en organist uit Brandfort, het seniorenkoor van Gray College en het junior high school koor ‘President Swart’” in Brandfort. Amira zong ‘Ave Maria’”, vergezeld door Jan Elsenaar op het orgel. “Het was een voorrecht om het podium te delen met een andere Nederlander,” zei ze over de voorstelling. Jannie Moolman en Amira zongen 2 duetten samen: ‘Nessun Dorma’ uit Puccini’s opera ‘Turandot’ en Andrew Lloyd Webber’s ‘All I ask of you’ uit ‘The Phantom of the Opera’.
Een ander nummer dat Amira uitvoerde, was I Dreamed a Dream van de musical Les Misérables. Vermeldenswaard is ook dat “Ave Maria” uitgevoerd door Amira een compositie is van Franz Schubert, dus een nieuwe in het repertoire van Amira.

Share
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *