De kerstconcerten in Nijmegen en Dreumel

Nijmegen, 15 December

Wat is het publiek verwend tijdens deze concerten. Amira op de top van haar kunnen.

Samen met het Nijmeegs Mannenkoor, liet Amira zich zien en horen, in optima forma. Amira is in staat om de toehoorder naar andere sferen te brengen. Dat lukte haar ook tijdens dit concert.
Opwarmertjes, Dormi Filli, La Vergine Degli Angeli, Pie Jesu… Prachtig vertolkt. Daarna kwam Ave Maria van W. Gomez. Iets waar ik naar uitgezien had. De melodie lijn was echter zo vreemd in mijn oren dat ik hier niet ging vliegen zoals wel gebeurde in 2015. Uiteraard genieten met een grote G, maar toch, het leek wel of de pianospeler iets anders speelde dan de bedoeling was. Voor de pauze nog twee maal Amira. dit keer met het Ave Maria van Caccini en The Holy City. Wat een gigantische stem heeft Amira, een belofte voor na de pauze. Nou die kwam! Gesu Bambino, direct gevolgt met Sancta Maria… als u ooit het gevoel wil krijgen om bovenaards te kunnen zweven dan waren deze twee liedjes wel het summum van perfectie. Magistraal !!
Angels from the Realms of Glory en Joy to the World volgden nog en bracht zo een einde aan een fantastische avond. De aanwezigen konden haast niet stoppen met applaudisseren. Amira had het wel zin in een encore… dus kondigde ze die zelf aan. Wederom klonk het  La Vergine degli Angeli  door de Sint Stevenskerk. Wat een eind aan een fantastische avond. Amira ging ook nog op de foto met diverse fans en had de tijd voor een ieder die maar even iets wilde zeggen. Ze droeg die avond twee prachtige jurken. De foto’s zeggen genoeg. Als deze avond een opzetje was voor de televisieregistratie een dag later, nou dan staat ons nog wat te wachten.. Mijn hemel wat een stem, wat een meid.

De televisie registratie te Dreumel

Uitverkocht huis. Wat wil je als de kaartjes gratis zijn. Diverse artiesten en de politiekapel Noord-en Oost-Gelderland speelden daar het beste van het beste. Wat een geweldige show. Amira ging er die avond vol voor. Het ene vliegmoment na het andere voor mij.
Panis Angelicus, Hark The Herald Angels Sing, Pie Jesu.. woorden tekort om uit te drukken wat een gevoel dit geeft. Tja en als je dan ook nog Amira als uitsmijter van de avond krijgt, dan is het allemaal wel compleet! Ave Maria en Stille Nacht…EN als toegift werd meneer Willighagen nog achter het kerkorgel geplaatst en samen met haar vader, bracht ze nog het wereldse lied How Great Though Art. Mooier kan je het niet maken. Wat een eind aan drie weken Amira in België en Nederland. Plotseling realiseert men zich dat het voorbij is… Wie weet wanneer er weer zoiets komt…

Eerste kerstdag. Wat ga ik kijken? Op NPO 1 om 13.20 het Trouw Kerstconcert, en ook op Gelderland TV de registratie van Dreumel. Ik ga die dag de deur niet uit. Nagenieten en nog eens nagenieten.

Share
Bladwijzer maken Permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *