Biografie

Amira Willighagen (Nijmegen, 27 maart 2004) toonde al op 9-jarige leeftijd haar talent als operazangeres. Dit deed zij door deel te nemen aan de TV-show / talentenjacht Holland’s Got Talent 2013 van RTL en deze vervolgens te winnen. Tijdens haar auditie in Zwolle verblufte Amira de jury  met haar vertolking van de aria O mio babbino caro uit Puccini’s opera Gianni Schicchi, welke direct via YouTube de gehele wereld over ging en voor grote nationale en internationale belangstelling zorgde. Er was ook belangstelling vanuit de muziek-wereld; Na haar auditie werd Amira door André Rieu uitgenodigd om deel te nemen aan een masterclass, waarvoor ze naar Londen reisde.

Tijdens de halve finale van Holland’s Got Talent zong Amira het Ave Maria van Bach / Gounod, hetgeen haar een plaats in de finale opleverde. In deze finale won Amira -met meer  dan 50% van de publieksstemmen- met haar uitvoering van Nessun Dorma uit Puccini’s laatste opera Turandot.

In de voorjaarsvakantie van 2014 treedt Amira voor het eerst internationaal op tijdens de Starlight Classics Concerts op het wijnlandgoed Vergelegen in Somerset-West (Zuid-Afrika). Van de opbrengst doneert ze de helft aan haar eigen liefdadigheidsproject van waaruit de eerste speeltuin wordt gerealiseerd voor kinderen in het township Ikageng, dichtbij Potchefstroom -waar Amira’s familie van moeders kant vandaan komt. Later dat jaar wordt Amira’s liefdadigheidsorganisatie Stichting Gelukskinders opgericht om haar liefdadigheidswerk verder te ondersteunen.

Op 22 maart van dat jaar komt Amira’s eerste CD uit en nog geen drie weken later ontvangt Amira een Gouden Plaat voor de eerste 10.000 verkochte exemplaren van haar debuutalbum Amira. In de zomer van 2015 neemt Amira haar tweede CD, getiteld Merry Christmas op. Dat album verschijnt op 21 november 2015.

Amira trad reeds in talloze landen op, waaronder de Verenigde Staten, Duitsland, Zwitserland, Italië, Spanje, Hong Kong, Argentinië, Malta, Monaco, Zuid-Afrika, IJsland, Nederland, het Verenigd Koninkrijk, België etc. Tijdens optredens werkt Amira regelmatig samen met nationale en internationale grootheden, waaronder de Britse tenor Paul Potts, de Nederlandse violist en dirigent André Rieu, de IJslandse tenor Gissur Páll Gissurarson, de Zuid-Afrikaanse winnaar van SA’s Got Talent 2010  James Bhemgee, prominente Zuid-Afrikaanse zangers Jannie Moolman, Corlea Botha, het Kwazulu Natal Philharmonic Orchestra en de Italiaanse zanger/entertainer Patrizio Buanne.

Update 2-12-2018.
Inmiddels heeft Amira nog een CD gemaakt. Getiteld: “ With All My Heart”.
Ook is zij vertegenwoordigd op de albums van Classics is Groot ( 2016-17-18) en Afrikaans is Groot (2016) Classics is Groot Dvd’s en CD’s  zijn verkrijgbaar in de webshop van gelukskinders
Sinds 1 januari 2018 is Amira verhuist naar Zuid-Afrika. Alwaar ze de draad weer oppakt, na een periode van acclimatiseren naar de nieuwe woonomgeving en een nieuwe school.

Achter de schermen werkt Amira druk aan uitbreiding van haar repetoire en wordt hierbij professioneel begeleid door haar zangcoach.

Naast zingen houdt Amira ook van sport, dieren en ze schrijft graag. Amira’s favoriete dieren zijn schildpadden. Amira heeft veel verschillende interesses en weet nog niet wat ze in de toekomst wil gaan doen.

Share

Reacties zijn gesloten.