AmiraFans CD-review

Degenen die Amira’s debuutalbum Amira bij Bol.com hebben bekeken of inmiddels gekocht, hadden het misschien al gezien: de AmiraFans review, welke we al op 4 april hebben geschreven. Voor degenen die toch nog overtuigd moeten worden om de CD aan te schaffen, is hier de officiële AmiraFans review van Amira’s eerste CD.

 

 

Prachtig album!

Amira Willighagen kennen we natuurlijk als Nederlands jongste opera-talentje uit Holland’s Got Talent 2013. Maar op deze CD vinden we naast de aria’s O Mio Babbino Caro en Nessun Dorma ook meer religieuze stukken terug zoals het mooie Ave Maria, of Pie Jesu. Maar ook het prachtige Song To The Moon uit Antonin Dvorak’s opera Rusalka en het geweldige Nella Fantasia van Ennio Morricone worden prachtig vertolkt door deze jonge zangeres. Dus ook voor wie niet per se van klassiek (of eigenlijk meer opera) houdt, biedt het album Amira echt veel luisterplezier. Heerlijk om bij weg te dromen…

Op deze CD wordt Amira begeleid door het Prague City Philharmonic Orchestra en het St. Joseph Youth Choir, samen goed voor mooie, niet te zware muzikale begeleiding en een prachtig harmonisch koor.

Wat betreft het geheel kan ik alleen zeggen dat er ongetwijfeld zangers met jaren ervaring zijn die de nummers op de CD wellicht beter ten gehore zouden kunnen brengen, maar A. is dat puur een kwestie van smaak en B. moeten we niet vergeten dat Amira de CD op nog maar 9-jarige leeftijd heeft opgenomen, hetgeen gerust een unicum genoemd kan worden.

Wie deze CD koopt helpt Amira direct met haar speeltuinen-project. Als 7-jarig meisje wist ze namelijk al dat in veel landen kinderen niet altijd dicht bij huis lekker konden spelen, zoals in Nederland. Ze besloot dat, als ze ooit de gelegenheid kreeg, ze die kinderen zou helpen. De helft van de CD-opbrengst stopt Amira in haar speeltuinen-project. In het township Ikageng (bij Potchefstroom in Zuid-Afrika) heeft ze begin maart al de eerste geopend en ze wil nog veel meer! Naast een veelbelovend zangtalentje is Amira Willighagen ook een Meisje met een Missie!

Share
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *