Amira schenkt speelpark

park-opening-topicPotchefstroom – “Ik ben heel dankbaar dat ik hier mag zijn. Nelson Mandela heeft gezegd dat kinderen vrij moeten kunnen spelen. Ik heb naar hem geluisterd en besloot om die speeltuin te bouwen.”

Dat waren gisteren de woorden van de Nederlandse zangsensatie Amira Willighagen (9) tegen de opgewonden kinderen van het township bij de stad.

De gelegenheid was de opening van een speelpark in wijk 12, waarvoor Amira een grote financiële bijdrage geleverd heeft vanuit de opbrengst van haar optredens.

Het park is ook naar haar genoemd.

“Dank aan alle mensen die dit waar gemaakt hebben”, heeft Amira gezegd met een verwijzing naar de andere sponsoren Tlokwe-gemeente in Potchefstroom, die erop heeft toegezien dat al het nodige op het grondvlak werd uitgevoerd.

De andere sponsoren zijn de Eerste Nationale Bank, Rand Merchant Bank en de KLM.

De kinderen van Ikageng lieten niet op zich wachten om de schommels, draaimolen en glijbanen uit te proberen.

Een droom is gisteren voor zowel hen als ook Amira uitgekomen.

Moeder Frieda -die afkomstig is uit Potchefstroom- vertelde dat ze sinds de geboorte van de kinderen in haar nieuwe thuisland (Nederland), ze ieder jaar naar Potchefstroom reizen om oma, Elsa Brand, te bezoeken. Brand is in november van afgelopen jaar overleden.

“Ik heb besloten dat onze kinderen niet alleen hun eigen wereldje moeten zien, maar ook Ikageng”, vertelde Frieda gisteren.

“De laatste keer dat we hier waren (Amira was toen zeven) heeft ze beseft dat het het hier anders lijkt dan in haar eigen wereld. Ze begon ervan te dromen om een speeltuin te bouwen voor de kinderen hier en wilde graag op TV.”

Amira vertelde dat haar moeder had gezegd dat ze op TV zou mogen wanneer ze negen jaar was en goed geoefend had. Terwijl die droom op overweldigende wijze verwezenlijkt is nadat Amira Holland’s Got Talent heeft gewonnen, heeft dit ook meteen de deur geopend voor haar tweede droom: ze heeft de helft van de opbrengsten van haar optredens afgelopen week dichtbij Kaapstad geschonken voor het speelpark.

Barei Segotso, woordvoerder van de stadsraad van Tlokwe, heeft Amira bedankt omdat zij haar Potchefstroomse wortels onthouden heeft. “Jij hebt je oma trots gemaakt.”

Dudu Modise, raadslid van wijk 12, heeft in het drijfnatte Potchefstroom gezegd dat Amira vanaf nu plaatselijk bekend zal staan als “Motlhalepule”, degene die samen met de regen kwam.

(artikel: Susan Cilliers/Beeld, vertaling door AmiraFans)

Share
Bladwijzer maken Permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *