3de Fandag En Gelukskinders Lustrum Concert

3de Fandag 30 november 2019

De viering van vijf jaar Gelukskinders laat je niet zonder feestje voorbij gaan.

Dat gold ook voor deze 3de fandag.

Fans uit 13 verschillende landen waren aanwezig alsmede VIPS die allen bijgedragen hebben aan de ontwikkeling van Gelukskinders, danwel meegewerkt hebben met Amira’s verdere ontwikkeling op het artistieke vlak.

Het was één groot feest, mede dankzij de inzet van de drie hoofdpersonen, die ‘s anderendaags “De Warande” op zijn kop hebben gezet.

De fandag begon al niet zoals gepland. Anne Keizer wilde “even” haar vingers opwarmen op de piano. De aanwezigen werden er stil van… Wat een gevoel kan zij overbrengen met haar klanken. Na het uitreiken van de sponsordeal prijzen, ging een ieder weer terug de zaal in. 

Tijd om de artiesten en hun families binnen te halen. De families Keizer, Acke en Willighagen maakten hun entree onder luid applaus.
Anne…nog luider applaus
Marjolein.. idem dito
Schilpaddie…ook applaus..
Wie misten we nog….
AMIRA natuurlijk… het applaus was zo hard dat men nu eigenlijk wel oordopjes nodig had. Het aanwezige publiek ging er eens goed voor zitten.

Anne deed de aftrap. Ze speelde “Northern Lights, Aurora Borealis” waanzinnig zo mooi.

Marjolein zong onder begeleiding van Anne een “Halleluja” van Mozart, die zijn weerga niet kent als men dan ook nog bedenkt dat dit de eerste keer was dat deze twee samen dit deden getuigt dat van het enorme talent van deze twee artiesten.

Als laatste was het Amira’s beurt. Anne maakte plaats voor meneer Willighagen  … zucht.., als ik er nog aan denk.. Een dikke tien minuten medley’s uit de Sound of Music… het applaus achteraf was navenant…

Terwijl Amira het beste van beste gaf deelde Fincent zelfgemaakte kleine boekjes uit, waarin korte teksten stonden waar menig mens een hoop aan heeft.

Het diner was prachtig door het hotel verzorgt. Het dessert was speciaal. Zes taarten met afbeeldingen van vijf jaar Gelukskinders plus eentje met de vlaggen van alle aanwezige nationaliteiten. Nadat Amira klaar was met het presenteren van allerlei geschenken aan organisatoren en bestuursleden, was de tijd voor de rest van het programma te kort.

Alle aanwezigen gingen terug naar de zaal en terwijl Amira met fans begon te praten, dingen signeerde, poseerde voor foto’s, werden Anne en Marjolein ook niet vergeten. Ze kregen ook aandacht, omdat ze het verdienden. Het was 22.00 uur. Voordat we het wisten.

Anne en Marjolein kregen een paar kleine bedankjes cadeau en ze kregen een enorm applaus van iedereen ..

Amira’s familie werd ook bedankt … en een cadeautje of twee. Het delen van hun dochter met de rest van de wereld is niet eenvoudig. Fincent moest de geschenken ook voor Amira dragen, want er was nog iets dat haar moest worden aangeboden, zonder dat geschenk zou ze helemaal niet zijn gekomen. Een reep van haar favoriete chocolade …

Nadat de drie supersterren waren vertrokken, was er nog de loterij en de veiling die moest plaatsvinden.

Meneer Willighagen wilde zo graag een schilderij dat hij ook begon te bieden. Slechts een persoon waagde het om hem te overbieden, maar degene die het kocht, gaf het rechtstreeks aan Mr. Willighagen. Een heel mooi gebaar.

Nog een leuk gebaar kwam van degene die het schilderij ‘Amira in Schotse Rok’ kocht.

Dat schilderij is momenteel onderweg naar Zuid-Afrika om een ​​muur in de woning van Amira te bedekken.

Al met al een dag om nooit te vergeten.

Gelukskinders Lustrum Concert

Een ooggetuige verslag, door Siobhan Troddyn, vertaald uit het Engels.

Hallo allemaal thuis. Ik dacht dat je misschien het programma van het concert zou willen weten. 

De eerste helft:
Een film van Gelukskinders die al op YouTube is geplaatst.
Een medley op piano – Anne Keizer waarbij ze ook zong.
Skyfall – James Bond – Cantabile kinderkoor.
Zukazuma – The Lion King – Cantabile.
The Tree – The Hunger Games – Cantabile.
Amazing Grace – Amira – met Lowland pipers.
Gabriella’s Song – Amira.
Nella Fantasia – Marjolein.
O Mio Babbino Caro – Marjolein.
Jeruzalem – Amira (dit werd gezongen in plaats van Your Love die eigenlijk in het programma stond).
Panis Angelicus – Amira, Marjolein en de broer van Marjolein, Elewout.

Nu hadden we een pauze van 20 minuten. Ik ben nog steeds bezig met het absorberen van de eerste helft als we allemaal teruggaan voor de tweede helft van het concert.

De tweede helft:
Medley – Anne Keizer.
Hejamano – Cantabile.
A Million Dreams – Cantabile.
Think of Me – The Phantom of the Opera – Amira.
Nessum Dorma -Amira.
Ave Maria – Franz Schubert – Marjolein.
Con tegen Partiro – Marjolein.
Stille Nacht – Cantabile, Amira en Marjolein vergezeld door een meisje uit Cantabile.
The Flower Duet – Amira en Marjolein.

 De directeur van de Promosa School, meneer Adams kwam nu aan het eind op het podium en sprak over hoe belangrijk de speeltuinen waren. Vervolgens werden bloemen gegeven aan alle artiesten en cheques voor meer dan €4.000 aan zowel Gelukskinders als aan Parkinson-patiënten en de pipers speelden zich een weg naar het podium vanaf de achterkant van het publiek. Tegen die tijd was het podium erg kleurrijk met alle zangers en muzikanten en vertegenwoordigers van Gelukskinders enz. En ik moet ook de vrouwelijke presentatrice vermelden die tijdens het concert elke uitvoering en in vele talen voor het multinationaal publiek introduceerde.

Naderhand, zoals je kunt zien op de geposte foto’s, bracht Amira veel tijd door in haar prachtige rode jurk, dingen te ondertekenen en haar foto te laten maken en met iedereen te praten die dat wenste, haar glimlach even echt voor de laatste persoon als voor de eerste.

Er was ook haar zanglerares, een heerlijk ontspannen persoon die ook graag met iedereen sprak.

Ik was persoonlijk zeer ingenomen met Anne Keizer. De twee medleys die ze speelde waren prachtig. Ze heeft een heel mooie touch en interpretaties in haar spel. Ik was echt blij haar eindelijk te ontmoeten. Ik vroeg of ze wat video’s online zou plaatsen en ze zei dat ze dat misschien zou proberen. Ik vertelde haar dat veel mensen haar zochten, maar er zijn er geen. Ze studeert nu in het derde jaar conservatorium en studeert volgend jaar af. Ik zeg je ook dat de paar foto’s die je online van haar hebt gezien helemaal geen recht doen. Ze ziet er zoveel mooier uit. Een heel aardig persoon om mee te praten, met een prachtige stem en ik hoop dat ik haar weer zie spelen in een concert met Amira.

Marjolein is geweldig. Ze zong briljant. Zo’n klein meisje, volledig toegewijd en vol vertrouwen in haar zang. Je ziet op de foto’s hoe prachtig zij en Amira er samen op het podium uitzien. Haar staande ovatie was welverdiend. Het leek alsof het haar bijna verbaasde … dat ze er zo snel achteraan het podium verliet!

De kinderen van Cantabile. Nou, ze waren geweldig. Er waren veel zeer jonge kinderen bij. Al hun liedjes waren vrolijk en verrukkelijk. Een heel goed gekozen repertoire van hun dirigent en leraar. En met zo veel op het podium aan het einde was het moeilijk voor hen om achteraan gezien te worden voor het publiek om hen een daverend applaus te geven dat ze verdienden.

Amira – wat kan ik zeggen? Dat meisje heeft zoveel aanwezigheid op het podium en charisma dat als ze gewoon op een podium zou staan met alleen een microfoon in de hand, glimlachend, zonder een noot te zingen en geen woord zou zeggen, dan nog zou het publiek  denken dat ze iets speciaals hebben gehoord! Gelukkig heeft ze veel liedjes voor ons gezongen en er is niets dat ik kan zeggen dat je zelf nog niet over die stem hebt gezegd! Dus ik zeg gewoon ‘Wow’.

 Nu een andere artiest die ik niet kan weglaten, en moeilijk om hem recht te doen -. is onze eigen Nico. Hoewel ze gisteren niet op het podium stonden, traden hij en Mark en hun team van helpers van de fangroep zeker de hele tijd buiten in de lobby op. Alle geweldige fotoborden van Amira en Gelukskinders werden allemaal getransporteerd van de locatie van de fandag naar de concertlocatie en waren daar op een zeer indrukwekkende aanwezig. En programma’s, video’s, CD’s enz. Werden voor en na het concert verkocht aan de tafels die ze hadden opgezet. Om nog maar te zwijgen over het feit dat ze ook achter de geschenken en bloemen zaten en de financiële kant van de zaak op orde brachten, zodat de cheques aan het einde van het concert klaar waren voor donatie enz. Dus iedereen die een handje heeft meegeholpen om de kern-organisatoren te helpen dit weekend de geweldige ervaring te maken die het is geweest, jullie verdienen allemaal een enorm applaus en Nico krijgt een staande ovatie van fans over de hele wereld!

Van alles omtrent de festiviteiten in Turnhout komt een meervoudige DVD ter beschikking ergens midden januari… ook deze dagen waren fantastisch. Ik kan ook hier maar met moeite op wachten. Deze DVD zal alleen te verkrijgen zijn in de Gelukskinders webshop.

Share
Bladwijzer maken Permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *